Teamleider FA

Location:
Den Haag
Education level:
hbo
Hours:
32 - 40
Closing Date:
29 juni 2018
Reference:
3183

Informatie over organisatie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Met een budget van ruim 800 miljoen euro investeert NWO jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Het gaat zowel om onderzoek uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid als onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Op basis van adviezen van onafhankelijke wetenschappers uit binnen- en buitenland selecteert NWO de beste onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, beheert en financiert 8 nationale onderzoeksinstituten, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten en bevordert het gebruik van onderzoeksresultaten.

De afdeling
De afdeling Financiën van NWO, waar zo'n 45 fte werkzaam zijn, is momenteel vanwege groei en de nieuwe strategie volop in verandering. Tijdens de verbouwing blijft de winkel gewoon open. Vanuit de kernwaarden, Betrouwbaar, Betrokken, Grensverleggend en Verbindend, wordt vormgegeven aan een afdeling die in partnerschap met de NWO domeinen en vanuit een hechte samenwerking een kwalitatief goede bijdrage levert aan het realiseren van de nieuwe NWO strategie.

Vacature

Als teamleider FA ben je verantwoordelijk voor de tijdige, volledige en correcte administratieve verwerking van alle financiële gegevens, de correcte toepassing van de interne (NWO) en externe (wettelijke accountancy) richtlijnen ten aanzien van juiste administratieve verantwoording. Tevens ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een adequate inrichting van de financiële administratie (juist, tijdig en volledig). Daarnaast draag je zorg voor de (verdere) opzet en inrichting van de financiële informatie(voorzienings)functie, gericht op het (kunnen) bijhouden, matchen, veredelen en analyseren van de FA gegevens ter verkrijging van de nodige financiële verantwoordingsinformatie.

Je geeft leiding aan het team grootboek/applicatiebeheer en aan twee coördinatoren (die het team debiteuren/crediteurenadministratie en het team projectadministratie aansturen) en draagt zorg voor een professionele, collegiale en motiverende werksfeer binnen de groep en voor een efficiënte en effectieve inzet van de medewerkers.

Als lid van het managementteam van Financiën lever je een bijdrage aan de implementatie van de nieuwe strategie en verandering van de afdeling en NWO. Hiervoor participeer je in verschillende projecten en draag je bij aan de ontwikkeling van medewerkers, afdeling en NWO als organisatie.

 

The Teamleider FA we are looking for:

 • hbo/academisch werk- en denkniveau, relevante bedrijfseconomische en/of accountancy opleiding
 • kennis van en inzicht in de, voor NWO toepasselijke, financieel administratieve (wettelijke) regelgeving
 • kennis op het gebied van de financieel administratieve processen
 • brede en meerjarige ervaring t.a.v. financieel administratieve aangelegenheden
 • kennis en ervaring m.b.t. geautomatiseerde financiële gegevens verwerkingssystemen
 • kennis en ervaring ten aanzien van financieel administratieve vraagstukken en –processen op het terrein van informatievoorziening
 • kennis van en ervaring met leidinggeven
 • kennis en ervaring met projectmanagement

Verder is het belangrijk dat je beschikt over de volgende competenties:

 • groepsgericht leiden
 • helikopterview
 • gevoel voor politiek - bestuurlijke verhoudingen

We offer

Wij bieden

In eerste instantie een aanstelling voor bepaalde tijd voor de periode van een jaar. Het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring schaal 12 (minimaal €4373 tot maximaal €5622) van bijlage 1, CAO-OnderzoekInstellingen, bij een volledige werkweek.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Huiszoon, hoofd Financiën a.i. via H.Huiszoon@nwo.nl Wil je meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Petra Koldys via P.Koldys@nwo.nl of via telefoonnummer: 070 3494167.

De uiterste reactiedatum is 29 juni 2018. De eerste gesprekken zullen kort na 29 juni plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.*Required fields.