Senior Internal Auditor (32 - 40 uur)

Location:
Den Haag
Education level:
wo
Hours:
32 - 40
Closing Date:
25 maart 2018
Reference:
3111

Informatie over organisatie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Met een budget van ruim 800 miljoen euro investeert NWO jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Het gaat zowel om onderzoek uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid als onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Op basis van adviezen van onafhankelijke wetenschappers uit binnen- en buitenland selecteert NWO de beste onderzoeksvoorstellen. In de loop der jaren is de opdracht aan NWO verbreed van het bevorderen van (disciplinaire) wetenschappelijke kwaliteit, naar het (interdisciplinair samenwerken en) bevorderen van maatschappelijke (inclusief economische) benutting van wetenschappelijk onderzoek. De sturende rol van NWO neemt toe. Zowel in het definiëren van het wetenschapsbeleid als in het coördineren van een nationale strategie voor wetenschappelijk onderzoek dat niet alleen de wetenschap maar de gehele samenleving ten goede komt. Naast NWO bestaat er ook een institutenorganisatie genaamd Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten (NWO-I). NWO-I bestaat uit negeninstituten, een Beheerseenheid Universitaire Werkgroepen en een bureau. NWO-I ontvangt van NWO een basisfinanciering en is daarnaast afhankelijk van zelf te verwerven middelen. Bij NWO-I vindt voornamelijk wetenschappelijk onderzoek plaats.

Vacature

Senior Internal Auditor (32 - 40 uur)

Als senior Internal Auditor binnen NWO bied je zelfstandig het management en in het bijzonder de Raad van Bestuur aanvullende zekerheid omtrent de beheersing, effectiviteit, efficiency en compliance van de processen en bedrijfsvoering van NWO. Vanuit deze rol ben je verantwoordelijk voor het gehele interne audit proces: de planning, uitvoering, aansturing en rapportering van interne audits binnen NWO. Jaarlijks stel je een audit jaarplan op. In het jaarplan zijn verschillende type audits opgenomen zoals operationele, compliance, integriteit en fraude en IT audits. Vanzelfsprekend voer je je werkzaamheden uit in lijn met de IIA standaarden en zorg je voor de hoogst haalbare kwaliteit. Voor de uitvoering van de audits zorg je voor een adequate, doelmatige afweging en realisatie van bemensing. De inzet van een externe partner met regie aan de zijlijn behoort tot de mogelijkheden.

De Internal Audit afdeling is een nieuwe afdeling binnen NWO van circa 2 – 3 fte. De afdeling is gepositioneerd onder de directeur Bedrijfsvoering en Financiën. Je zorgt voor een lange termijn visie op de ontwikkeling van de interne audit functie en implementeert deze nieuwe rol in lijn met de strategie van NWO.

Je bouwt actief een intern netwerk op om het bewustzijn rondom risico’s en maatregelen binnen de organisatie te verstevigen en een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen binnen en buiten NWO. Daarnaast breng je de Raad van Bestuur regelmatig op de hoogte van de gang van zaken.

Wat zijn je voornaamste taken?

Jouw taken en werkzaamheden zijn onder andere:

  • het zelfstandig uitvoeren van diverse audits op basis van een "risk-based" approach;
  • het communiceren van uitkomsten van audits binnen de organisatie;
  • het borgen van concrete implementatie van gerapporteerde bevindingen en aanbevelingen;
  • het verder ontwikkelen en professionaliseren van de Internal Audit discipline.

The Senior Internal Auditor (32 - 40 uur) we are looking for:

De senior Internal Auditor als persoon is een self-starter, beschikt over een hoog energieniveau en de benodigde organisatie-sensitiviteit. Uiteraard ben je communicatief en relationeel zeer sterk, fungeer je als klankbord en adviseur op management en directieniveau en beschik je over de echte passie voor het Audit-vak!

De senior Internal Auditor die wij zoeken heeft de volgende kwalificaties:

  • gecertificeerde auditor RA, RO of vergelijkbaar;
  • minimaal 5 jaar recente en relevante audit ervaring;
  • kennis van Dutch GAAP;
  • aantoonbare kennis en ervaring met het uitvoeren van operational audits (auditen van deelprocessen);
  • affiniteit met IT audits en data-analyse is een pré.

More information

Heb je vragen over deze vacature? Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Miranda Noordermeer, directeur Bedrijfsvoering en Financiën via 070 349 4716 of via mail m.noordermeer@nwo.nl. Voor vragen over de procedure kun je Nicole Verhoeven, P&O adviseur benaderen via 070 349 4989 of via mail n.verhoeven@nwo.nl.

We offer

Het salaris kan oplopen tot maximaal € 5.977,-- bruto per maand (schaal 13) op basis van een 38-urige werkweek. Verder biedt NWO een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket aan met een eindejaarsuitkering en ruim 40 vakantiedagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. 

NWO biedt een tijdelijk dienstverband van 1 jaar aan met uitzicht op vast dienstverband.


Apply

Gender
I agree with the Privacy disclaimer

*Required fields.

Contact

Astrid Molenkamp - van der Harst Beleidsmedewerker a.molenkamp@nwo.nl