NWO zoekt Systeembeheerder/Security Specialist

Location:
Utrecht
Education level:
hbo
Hours:
40
Closing Date:
29 juni 2018
Reference:
3154

Informatie over organisatie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks ruim 800 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek en onderzoek rond maatschappelijke uitdagingen. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en relevante experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert onderzoeksinstituten. NWO financiert meer dan 5.600 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

De afdeling Informatievoorziening en Automatisering (I&A) is verantwoordelijk voor het operationeel houden van alle geautomatiseerde toepassingen binnen NWO: netwerk, servers, applicaties, werkplekken, printers en datacommunicatie. Daarnaast zorgt I&A voor het laten ontwikkelen van nieuwe applicaties. I&A bedient de NWO locaties Den Haag en Utrecht. De afdeling I&A bestaat uit drie teams: Applicatiebeheer, Informatievoorziening en Systeembeheer & Werkplekondersteuning. Binnen het team Systeembeheer & Werkplekondersteuning is een vacature ontstaan op locatie Utrecht voor een

Systeembeheerder/Security Specialist

Vacature

Als security specialist binnen het systeembeheerteam ben je verantwoordelijk voor de operationele security. Je implementeert verbeteringen en nieuwe security producten. Je bent aanspreekpunt binnen het team en binnen de afdeling voor alles wat met security te maken heeft. Je denkt mee over security bij projecten, bij vervangingen van applicaties en hardware en bij wijzigingen in de infrastructuur. Je monitort, analyseert, adviseert en implementeert. Hierbij werk je samen met je collega systeembeheerders. Je speelt een actieve rol bij de afhandeling van security incidenten.

Je bent sparringpartner voor de CISO (Corporate Information Security Officer), die verantwoordelijk is voor de strategische kant van informatiebeveiliging bij NWO. Je denkt actief mee met de CISO over informatiebeveiligingsbeleid en –procedures, over awareness en voorlichting.

Naast de security taken ben je ook een ervaren systeembeheerder en draai je mee in de reguliere beheertaken. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor het beheren en operationeel houden van server- en netwerkinfrastructuur.

De functie van security specialist bij NWO is nog relatief nieuw. In overleg met de teamleider kan jij zelf verder richting en invulling geven aan deze veelzijdige functie.

De taken van de security specialist omvatten onder meer:

 • monitoren van systemen en infrastructuur, m.n. op het gebied van security;
 • implementeren en onderhouden van security maatregelen in de infrastructuur;
 • vertalen van het informatiebeveiligingsbeleid naar operationele werkinstructies en procedures;
 • actieve bijdrage leveren aan de afhandeling van security incidenten en datalekken;
 • periodiek technische security tests (laten) uitvoeren op de infrastructuur en applicaties;
 • beheren en operationeel houden van de serverapparatuur en netwerkinfrastructuur;
 • oplossen van technische storingen in de infrastructuur en afhandelen van complexe, tweedelijns meldingen en wijzigingsverzoeken;
 • aanspreekpunt voor de afdeling en sparringpartner voor de CISO over allerlei security zaken;
 • gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan teamleiders en het afdelingshoofd over security gerelateerde zaken;
 • deelname aan projecten vanuit een technische en/of security invalshoek;
 • bijdrage leveren aan impactanalyses vanuit een technisch en security perspectief;
 • relevant netwerk opbouwen en onderhouden van contacten met security specialisten binnen en buiten de wetenschappelijke wereld.

The NWO zoekt Systeembeheerder/Security Specialist we are looking for:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • grote affiniteit met het security werkgebied;
 • meerdere jaren ervaring als systeem-/netwerkbeheerder;
 • uitgebreide kennis van netwerkinfrastructuur, Windows, Active Directory;
 • bij voorkeur ervaring met de implementatie van ADFS, SAML en multi-factor authenticatie;
 • ervaring met het implementeren en monitoren van security van netwerkinfrastructuur (firewall, switching, wifi, vpn), serverinfrastructuur (VMware, Windows, Active Directory), (web)applicaties en werkplekken;
 • een SSCP, CEH, CISSP of vergelijkbare certificering, of de bereidheid deze te behalen;
 • een pro-actieve houding, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht;
 • bereidheid om naast de eigen standplaats (Utrecht) tenminste één dag per week op de locatie in Den Haag te werken;
 • bereidheid om zo nodig buiten kantoortijd werkzaamheden uit te voeren.

More information

Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Marcel Mevissen, hoofd I&A, m.mevissen@nwo.nl, of via nummer 070-3494061 / 06-12278208.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Gerda Goedhart-van Rossum, P&O-adviseur, tel: 070-3440627.

Solliciteren is mogelijk tot en met 29 juni 2018. Graag ontvangen we jouw reactie via het online sollicitatieformulier, deze vind je onderaan de vacature op de website van NWO.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 9 juli. De tweede gespreksronde in de week van 16 juli. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten genieten de voorkeur bij gelijke geschiktheid.

We offer

Wij bieden in de eerste instantie voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren gevolgd door een vast dienstverband. Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, oplopend tot maximaal € 4.237 bij een 38-urige werkweek (schaal 10 Cao-Onderzoekinstellingen). Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering van 8,33% en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.


Apply


*Required fields.