Ervaren Corporate Information Manager

Location:
Den Haag
Education level:
wo
Hours:
32 - 40
Closing Date:
25 september 2020
Reference:
3658

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Als nationale wetenschapsfinancier investeert NWO jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert negen onderzoeksinstituten. NWO financiert bijna 6.300 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

De bedrijfsvoering van NWO
De bedrijfsvoering van NWO bestaat uit de afdelingen Financiën, P&O, Communicatie, Informatievoorziening & Automatisering, Facilitair, Juridische Zaken, Inkoop en het Interne Audit team. De hoofden van deze afdelingen vallen onder de directeur bedrijfsvoering en financiën.

Binnen de afdelingen Financiën en Informatievoorziening & Automatisering (I&A) wordt in nauwe samenwerking met de directeur bedrijfsvoering en financiën gewerkt aan het programma CIO.

Binnen de bedrijfsvoering van NWO zoeken wij een initiatiefrijke Corporate Information Manager die ervoor zorgdraagt dat de informatiestromen binnen NWO goed verlopen. Ook heeft deze een scherp oog voor de informatiebehoefte van de organisatie en vertaalt deze op een natuurlijke wijze naar een duidelijk plan. De informatiemanager zal een sleutelpositie in het voor NWO belangrijke programma CIO-Office krijgen. Er is hierbij volop ruimte voor eigen inbreng.

We zijn op zoek naar een collega met een open, positieve en sociale instelling. Betrokkenheid bij je werk vind je belangrijk. Je neemt je werk serieus en houdt goed overzicht. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren. Je bent initiatiefrijk, flexibel en accuraat. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor verhoudingen in organisaties en je slaat een brug tussen de afdelingen Financiën en I&A.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het:

  • opstellen en uitdragen van het informatiebeleid binnen de organisatie;
  • ontwerpen van een geïntegreerde informatie-architectuur;
  • opstellen van de jaarlijkse begroting voor investeringen in informatievoorziening;
  • adviseren van directie en hoofden over informatiestrategie en informatiehuishouding;
  • afstemmen met de organisatieonderdelen en sturen op gezamenlijk informatiebeleid;
  • volgen van externe ontwikkelingen en de toepasbaarheid binnen NWO.

Je werkt op deze onderwerpen intensief samen met de afdeling Financiën en I&A. Je wordt geplaatst bij de afdeling Financiën, binnen het team Proces & Innovatie. Het team Proces & Innovatie bestaat uit een teamleider, 2 informatiemanagers, 2 data-analisten, 1 informatiespecialist en 2 procesadviseurs. Het team is nieuw. Dit betekent dat er naast je werk en het vormgeven van je functie er nog genoeg andere uitdagingen voor je liggen. Zie jij dat als een uitdaging? Dan is dit jouw functie.

The Ervaren Corporate Information Manager we are looking for:

  • een voltooide relevante opleiding op WO-niveau;
  • recente vakgerichte opleidingen;
  • ruime en aantoonbare ervaring met informatiemanagement en beleidsontwikkeling;
  • aantoonbare ervaring met grote en complexe projecten.

More information

Op onze website www.nwo.nl tref je meer informatie over onze organisatie. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jörgen de Gooijer, hoofd Financiën via 070 344 05 25 of j.degooijer@nwo.nl en Marianne van der Helm, P&O adviseur via 070 349 42 80 of m.vanderhelm@nwo.nl).

Is je interesse gewekt? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 25 september 2020 je CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier op onze website.

We offer

We bieden een aanstelling voor minimaal 32 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en maximaal € 6.405,- conform schaal 13 van de CAO-Onderzoekinstellingen, bij een 38-urige werkweek. Verder hebben we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden waaronder 6 tot 8 weken verlof, eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling, ruime opleidingsmogelijkheden en sportfaciliteiten op het werk.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld*Required fields.