Communicatieadviseur NWO - domein Sociale en Geesteswetenschappen

Location:
Den Haag
Education level:
hbo, wo
Hours:
32 - 40
Closing Date:
26 augustus 2018
Reference:
3224

Informatie over organisatie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Met een budget van ruim 800 miljoen euro investeert NWO jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Het gaat zowel om onderzoek uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid als onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Op basis van adviezen van onafhankelijke wetenschappers uit binnen- en buitenland selecteert NWO de beste onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, beheert en financiert 9 nationale onderzoeksinstituten, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten en bevordert het gebruik van onderzoeksresultaten. 

Informatie over de afdeling
Je maakt onderdeel uit van de centrale afdeling Communicatie van NWO. Van daar uit ben je geplaatst in het communicatieteam van het domein Sociale en Geesteswetenschappen. Dit NWO-domein financiert en stimuleert excellent onderzoek naar vragen als: Hoe houden we steeds grotere steden leefbaar, bereikbaar en vitaal? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? Hoe kan kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk blijven?

Vacature

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die zich gaat richten op de interne én externe communicatie van NWO. Het gaat om een functie binnen het communicatieteam van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen. Het gaat vooralsnog om een dienstverband voor 1 jaar.

Communicatieadviseur NWO - domein Sociale en Geesteswetenschappen

Informatie over de functie
De functie kent de volgende twee aandachtsgebieden:

1. Advisering over en deels ook uitvoering van de externe communicatie van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen.

Het domein initieert en beheert een groot aantal nationale en internationale onderzoeksprogramma’s met focus op de sociale en geesteswetenschappen. Vanuit deze programma’s wordt onderzoek gefinancierd rondom de topsectoren, de Nationale Wetenschapsagenda en andere relevante thema’s (bv. Logistiek, Creatieve industrie, Maatschappelijk Verantwoord Innoveren).  Daarbij is het streven om de verbinding te leggen tussen wetenschap en maatschappij. Jouw inspanningen als communicatieadviseur zullen grotendeels in het teken staan van dit streven naar toepasbaarheid en impact.

2. Advisering over en deels ook uitvoering van de interne communicatie van SGW en van NWO ‘in den brede’.

NWO is bezig om een inhaalslag te maken op het terrein van interne communicatie, zowel op het niveau van het domein als organisatiebreed. Binnen het domein ligt jouw focus momenteel vooral op de organisatie en kwaliteit van de lijncommunicatie. In tweede instantie ga je je toeleggen op de vraag hoe het communicatieteam beleidsmedewerkers en management zo goed mogelijk kan coachen om ambassadeur te zijn van NWO. Ook voor NWO ‘in den brede’ geldt dat de interne communicatie in ontwikkeling is; jij denkt en werkt hieraan mee vanuit het domein

Binnen NWO vinden we het belangrijk om door de organisatie heen de samenwerking met elkaar op te zoeken; daarom verwachten we van jou dat je flexibel inzetbaar bent voor verschillende thema’s en NWO-onderdelen.

The Communicatieadviseur NWO - domein Sociale en Geesteswetenschappen we are looking for:

een proactieve, zelfstandige hands-on collega met een academisch werk- en denkniveau en enige jaren ervaring als communicatieadviseur (BNP niveau C). Bij voorkeur heb je specifiek ook ervaring met interne communicatie. Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je beschikt over zeer goede contactuele eigenschappen en organisatorische kwaliteiten. Je spreek- en schrijfvaardigheid is uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kunt je snel en gedegen ingewikkelde materie eigen te maken. Je bent goed in staat om zelf te adviseren en uit te voeren, maar je kunt ook externe opdrachtnemers (bijvoorbeeld communicatiebureaus en redacteuren) aansturen.

Daarnaast herken je jezelf in de kernwaarden van NWO: betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

More information

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Lieke van Emmerik, teamleider communicatie SGW, tel: 070 3440573 of l.vanemmerik@nwo.nl

Voor overige vragen kan je contact opnemen met Joke Ruberg, P&O adviseur, tel: (070)3440648 of j.ruberg@nwo.nl.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan ontvangen wij graag uiterlijk 26 augustus 2018 je sollicitatie.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

We offer

Wij bieden je een functie met veel variatie en ruimte voor eigen initiatief op een afdeling met een collegiale en informele werksfeer met als standplaats Den Haag. De inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring  en kan oplopen van € 2672,-- tot maximaal € 4945,-- bij een 38-urige werkweek (schaal 10/11 CAO-Onderzoekinstellingen). Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering van 8,33% en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat vooralsnog om een dienstverband voor 1 jaar.*Required fields.