Communicatieadviseur

Location:
Den Haag, Utrecht
Education level:
wo
Hours:
32 - 40
Closing Date:
1 juni 2020
Reference:
3649

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de van belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in onderzoek. Deels nieuwsgierigheidsgedreven en heel fundamenteel van aard. Deels onderzoek gericht op belangrijke maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoek. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert 9 onderzoeksinstituten.

Ben jij op zoek naar een baan waarin communicatie met en over wetenschap centraal staat? Kan jij wetenschap en maatschappij met elkaar verbinden? Heb je bovendien plezier in het organiseren van evenementen? Werk en denk je op academisch niveau en heb je minimaal drie jaar ervaring als communicatieadviseur? Lees snel verder!

Als Communicatieadviseur bij NWO werk jij vanuit het organisatieonderdeel (‘domein’) dat zich richt op de sociale en geesteswetenschappen. Je besteedt vooral aandacht aan het onderzoek dat NWO financiert in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda en de topsectoren. Het gaat om onderzoek dat maatschappelijke meerwaarde heeft en waarvoor wetenschappers samenwerken met partijen binnen en buiten de wetenschap. Daarbij is het streven om de verbinding te leggen tussen wetenschap en maatschappij. Jouw inspanningen als communicatieadviseur zullen grotendeels in het teken staan van dit streven naar kennisbenutting en impact. Daarnaast geef je de communicatie vorm over financieringsmogelijkheden die NWO biedt.

Verder draag je bij aan een jaarlijkse conferentie voor onderzoekers en andere stakeholders in de sociale en geesteswetenschappen. Je deelt je kennis over de organisatie van events met collega’s binnen en buiten het team, met als doel om de NWO-events verder te professionaliseren.

Binnen NWO vinden we het belangrijk om door de organisatie heen de samenwerking met elkaar op te zoeken; daarom verwachten we van jou dat je flexibel inzetbaar bent voor verschillende thema’s en NWO-onderdelen.

Waar kom je te werken?

Je maakt onderdeel uit van de centrale afdeling Communicatie van NWO. Vanuit daar ben je geplaatst in het communicatieteam van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen, dat onderzoek financiert en stimuleert naar vragen als: Hoe houden we steeds groter wordende steden leefbaar, bereikbaar en vitaal? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? Hoe kan kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk blijven?

The Communicatieadviseur we are looking for:

 • ​​​​Minimaal drie jaar ervaring als communicatieadviseur (functionerend op BNP niveau C);  
 • Een academisch werk- en denkniveau;
 • Je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Zeer goede contactuele eigenschappen en organisatorische kwaliteiten;
 • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je gaat graag proactief en zelfstandig te werk;
 • Je kunt je snel en gedegen ingewikkelde materie eigen maken;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van evenementen;
 • Je bent goed in staat om zelf te adviseren en uit te voeren, maar je kunt ook externe opdrachtnemers (bijvoorbeeld communicatiebureaus en redacteuren) aansturen.

Daarnaast herken je jezelf in de kernwaarden van NWO: betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

More information

Op onze website www.nwo.nl tref je meer informatie over onze organisatie. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marjolein Schlarmann, teamleider communicatie (06 21 81 35 37/ m.schlarmann@nwo.nl) of Marianne van der Helm, P&O adviseur (070 349 42 80 / m.vanderhelm@nwo.nl).

Is je interesse gewekt? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 1 juni 2020 je CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier op onze website.

NWO als werkgever
Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact, kortom het succes van NWO, valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en betrokkenheid van onze medewerkers. Diversiteit aan talent is daarom van toegevoegde waarde. We werken elke dag weer aan een omgeving waarin alle werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen en waarin zij hun talenten als individu en als lid van een team kunnen ontwikkelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen zich thuis voelt.

We offer

 • een aanstelling voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging;
 • salaris van minimaal € 2.807,- tot maximaal € 5.196,-bij een volledige werkweek en op basis van schaal 10/11 CAO-Onderzoekinstellingen. De hoogte van het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantie-uitkering en 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
 •  een goede pensioenvoorziening;
 • ruime opleidingsmogelijkheden;
 • een gunstige ouderschapsverlofregeling.


*Required fields.