Business controller (2 Fte)

Location:
Den Haag
Education level:
hbo, wo
Hours:
32 - 40
Closing Date:
2 juli 2018
Reference:
3182

Informatie over organisatie

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Met een budget van ruim 800 miljoen euro investeert NWO jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Het gaat zowel om onderzoek uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid als onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Op basis van adviezen van onafhankelijke wetenschappers uit binnen- en buitenland selecteert NWO de beste onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, beheert en financiert 8 nationale onderzoeksinstituten, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten en bevordert het gebruik van onderzoeksresultaten. 

De afdeling
De afdeling Financiën van NWO wordt gekenmerkt door een hoge dynamiek. Er zijn zo'n 45 fte werkzaam en vanwege groei en de nieuwe strategie is de afdeling momenteel volop in verandering. Vanuit de kernwaarden, Betrouwbaar, Betrokken, Grensverleggend en Verbindend, wordt vormgegeven aan een afdeling die in partnerschap met de NWO domeinen en vanuit een hechte samenwerking een kwalitatief goede bijdrage levert aan het realiseren van de nieuwe NWO strategie.

Er wordt hard gewerkt aan verbeteringen van de financiële processen en de overall dienstverlening aan de gebieden/stafafdelingen. Direct onder leiding van het hoofd Financiën werken de (concern) controllers en de financieel) beleidsadviseurs. Daarnaast zijn er twee teams met hun eigen aandachtsgebied: Business control en Financiële administratie.

Vacature

Ter versterking van de afdeling Financiën en het team Business Control zoekt NWO:

2 business controllers (32-38 uur)

Behalve een hands-on mentaliteit breng je een aansprekende persoonlijkheid mee. Als business controller bij NWO ben je sparringpartner van domeindirecties (of stafafdelingen). Je werkt mee aan het meerjaren programma, de nationale wetenschapsagenda, NWA. Vanuit een onafhankelijke rol adviseer en ondersteun je het management van NWO bij de uitvoering van de planning- en controlcyclus, de sturing en beheersing van risico's en de toepassing van de NWO financiële kaderstelling. Je levert adequate managementinformatie aan voor de besturing en beheersing van het organisatieonderdeel. Daarnaast doe je verbetervoorstellen voor de effectiviteit of efficiency van ingezette middelen, beschikbare middelen, processen en beleid. Je hebt een opbouwende toetsende rol en bewaakt de financiële beleidskaders en signaleert en adviseert over risico's. Tevens stel je meerjarenanalyses en -prognoses op.

The Business controller (2 Fte) we are looking for:

Herken je jezelf in het profiel qua achtergrond, ervaring en qua persoonlijkheid? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren! Ook kandidaten die denken te beschikken over meer kwalificaties dan gesteld in de vacature tekst worden uitgenodigd te solliciteren.

- een afgeronde hbo- of academische opleiding op financieel gebied, zoals economie;
- ervaring met business control;
- beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat om op diverse niveaus te communiceren;
- is energiek en zoekt de verbinding met collega's en in de totale organisatie;
- is klantgericht en weet als sparringpartner te overtuigen;
- is gericht op samenwerking om de kwaliteit van de afdeling voortdurend te verbeteren;
- is analytisch, uitdrukkingsvaardig en omgevingsbewust;
- gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en organisatieprocessen;
- kennis van Excel, financieel-administratieve systemen, -processen en accountancy regels.

More information

Ben je geïnteresseerd in deze vacature dan ontvangen we graag uiterlijk INTERN: t/m 22 juni 2018 EXTERN tot en met 6 juli 2018 je cv en motivatiebrief. 

Neem voor meer informatie over de werving- en selectieprocedure contact op met Petra Koldys, adviseur P&O a.i. via P.Koldys@nwo.nl of via 070 3494167. Voor inhoudelijke vragen kunt u via email contact opnemen met Hans Huiszoon, Hoofd Financiën a.i.: E.driebergen@nwo.nl of via a.dasrath@nwo.nl.

We offer

Een aanstelling voor in eerste instantie een jaar. NWO biedt een marktconform salaris en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder ongeveer 42 vakantiedagen bij een werkweek van 40 uur. Bovendien kennen we uitstekende mogelijkheden tot opleiding en training

N.B. De vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet waarbij bij gelijke geschiktheid interne kandidaten de voorkeur genieten.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

 


Apply


*Required fields.